Dak renovatie en onderhoud in Rijssen, Holten, Wierden en omstreken?

Wilt u uw dak renoveren of onderhoud laten plegen aan uw dak in Rijssen, Holten, Wierden en omstreken? De Klussenier Martin Lindhout is uw klusbedrijf!

Niet alleen voor werkzaamheden in uw huis, maar ook voor werkzaamheden op uw huis kunt u terecht bij De Klussenier Martin Lindhout. Wilt u nieuwe dakbedekking of onderhoud van uw dak? Voor De Klussenier Martin Lindhout is dat geen probleem. Hij helpt u graag met alle werkzaamheden op uw dak. Hierbij maakt hij uiteraard onderscheid in het soort dak. Voor platte daken en hellende daken zijn verschillende soorten dakbedekking het beste. Hieronder leest u de diverse mogelijkheden. 

Soorten dakbedekking voor platte daken

Bitumen

Bitumen dakbedekking is van oudsher de meest gebruikte dakbedekking op platte daken. De bitumen dakrollen worden over het algemeen aangebracht volgens de brandmethode. Doordat de bitumen rollen aan elkaar gebrand worden is het goed waterdicht. Bitumen dakbedekking is een duurzame vorm van dakbedekking, omdat het bestendig is tegen alle weersinvloeden. Het gaat gemiddeld 25 jaar mee.

PVC

PVC dakbedekking kan worden vergeleken met bitumen. Het heeft namelijk dezelfde voordelen. PVC dakbedekking is een dakbedekking van kunststof. Omdat het een kunstof dakbedekking is, is PVC qua materiaal een goedkope optie. Maar het laten leggen van PVC is prijzig, omdat het leggen van PVC dakbedekking erg arbeidsintensief is. Een ander voordeel van PVC is dat het in meerdere kleuren te verkrijgen is, bijvoorbeeld in het wit. Een lichte kleur dakbedekking betekent dat het beter bestand is tegen hoge temperaturen. PVC heeft, net als bitumen, ongeveer een levensduur van 25 jaar.

EPDM

EPDM is de laatste jaren erg in opkomst. Het is gemaakt op basis van synthetisch rubber. Dit zorgt ervoor dat het materiaal nog beter tegen temperatuurverschillen kan. Dit komt de levensduur ook ten goede. Gemiddeld is de levensduur 40 jaar. Tevens is EPDM eenvoudig te leggen voor De Klussenier Martin Lindhout. Klusseniers kunnen een vaktraining volgen van EPDM. Kijk hier op de pagina van De Klussenier Martin Lindhout of hij dit ook gedaan heeft.

Groendak

Een groendak zien we steeds vaker terug in Nederland. Het is mooi om te zien en het is ook nog eens goed voor het milieu. Belangrijk bij het aanleggen van een groendak is dat het groendak een speciale wordelbestendige ondergrond nodig heeft. De meest voorkomende dakbedekking bitumen is niet geschikt voor een groendak, maar dakbedekking als EPDM wel. Over de juiste ondergrond voor uw groendak kan De Klussenier Martin Lindhout u informeren. 

Soorten dakbedekking voor hellende daken

Dakpannen

De meeste hellende daken zijn voorzien van een van de verschillende soorten dakpannen. Op de meeste daken liggen kleien, betonnen of leien dakpannen. Dakpannen zijn op de langere termijn een voordelige keuze, omdat de levensduur van dakpannen op kan lopen tot 100 jaar. Daarnaast zijn dakpannen bestand tegen alle weersomstandigheden, ze zijn makkelijk in onderhoud en mileuvriendelijk. 

Metaalplaten

Dakbedekking met metaalplaten wordt steeds meer gebruikt. Dit komt doordat metaalplaten van alle dakbedekking gemiddeld genomen de langste levensduur heeft, onderhoudsvrij is en gemakkelijk te plaatsen is door De Klussenier Martin Lindhout. Op daken wordt gebruik gemaakt van drie soorten metaal, namelijk aluminium, zink en koper. Daarnaast is het voordeel van metalen dakbedekking dat het uitermate geschikt is voor een dak met een afwijkende vorm en het geeft uw huis een 'strakke en moderne look'.

Rieten dak

Vroeger werd riet veel gebruikt om het dak zo goedkoop mogelijk waterdicht te maken, maar tegenwoordig wordt riet vooral gezien als een luxe product. Karakteristieke boerderijen en mooie villa's zij tegenwoordig voorzien van rieten daken. Niet elk dak is geschikt voor riet, De Klussenier Martin Lindhout kan u hierover informeren. Tegenover het feit dat een rieten dak een mooie toevoeging aan het huis kan zijn staat wel dat een rieten dak meer onderhoud vereist dan andere soorten dakbedekking.

> Als u een rieten dak heeft kunt u het beste terecht bij een dakdekker, maar vraag de Klussenier gerust om advies. 

Onderhoud aan uw huidige dak

Elke soort dakbedekking heeft zijn voordelen en zijn eigen manier van plaatsen. Maar de meeste soorten dakbedekking hebben één ding gemeen: Er is onderhoud nodig. Gelukkig voor u maakt het type van uw dak niet uit voor De Klussenier Martin Lindhout. Hij is van alle markten thuis. 

Is uw dak toe aan een goede opknapbeurt? Of wilt u een compleet nieuw dak laten plaatsen? Schroom dan vooral niet om een aanvraag in te dienen bij De Klussenier Martin Lindhout.

> Vraagt u aan De Klussenier Martin Lindhout of hij u kan helpen bij uw type dak. Zo niet dan kan hij u doorverwijzen naar een goede specialist

De Klussenier Martin Lindhout, uw veelzijdige vakman

De Klussenier Martin Lindhout
De Klussenier Martin Lindhout

Molenstraat 26
7462 TL Rijssen

Dien uw offerte-aanvraag in   

0548 78 96 28
06 4191 0737
martinlindhout@klussenier.nl

Ingeschreven bij KvK onder nr. 57207070

Ja, ik wil een vrijblijvende offerte van 
De Klussenier Martin Lindhout

 
Loading...